Amanda Werne alias Slowgold

Häftig rockkväll i Stallebrottet!

Medverkade gjorde:

Ian Person med band. Ian Person var tidigare låtskrivare och gitarrist i Sountrack of our Lives.

Magnus Lindberg, på 70-talet var han medlem i musikgruppen Landslaget, han har också varit medlem i rockgruppen Grymlings.

Amanda Werne alias Slowgold. Amanda har just släppt sitt fjärde album och gjorde succé i år På Spåret med Augustifamiljen. Hon har även turnerat med Ebbot Lundberg och Freddie Wadling m.fl.

Ian Person, som låtskrivare och gitarrist i banden Union Carbide Productions och The Soundtrack of Our Lives är han en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter och har så varit de senaste 20 åren. The Soundtrack of Our Lives hade en lång internationell karriär med 4 grammisar i Sverige, 1 grammisnominering i USA, världsturnéer i egen regi samt ihop med bl.a. Robert Plant från Led Zeppelin, Oasis, U2 och Rolling Stones. När The Soundtrack of Our Lives bestämde sig för att gå skilda vägar hade den frenetiske låt-makaren Ian Person samlat på sig mängder av urstarkt låtmaterial. Nu har han plockat ihop ett eget dröm-band med musiker från sta’ns alternativa scen och har under producenterna Don Alsterberg (Graveyard, Junip) och Per Stålberg/Olle Björk’s övervakan börjat spela in en platta som släpps i maj 2017.

Amanda Werne  ”Slowgold”.  Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjuk”. Singeln Karusellen har precis släppts. Lyssna på Karusellen! http://spoti.fi/2eu5Rw6 Låten är från albumet Drömmar som ges ut av Playground Music 3 februari nästa år. 2015 släppte Slowgold albumen Stjärnfall och Glömska. Båda albumen hyllades unisont av såväl svensk som utländsk press. Vi har efter det sett och hört henne i alla möjliga sammanhang. Hon har turnerat med Lars Winnerbäck och Ebbot. Hon har prytt omslaget till Sonic Magazines stora Göteborgsnummer där det även fanns en lång intervju med henne. Hon sjöng på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva och när Freddie gjorde sina sista tre spelningar var hon och sina medmusikanter från Slowgold med som kompband.
I januari var Amanda en av musikgästerna i säsongens ”På spåret”.

Amanda är  ”…som en älva med lappblod”