Pressreleaser

Kontakt info@stallebrottet.se

Pressrelease den 10 juni 2021

”Äntligen, ska vi få köra på Stallebrottet! Nu planerar vi för 6 musikevenemang under sommaren 2021” säger Stallebrottets ordförande Thomas Green

Så lät det i radioprogrammet ”Eftermiddag” den 27 maj när ordförande Thomas Green och vice ordförande Lars-Erik Larsson intervjuades av P4 Väst. Intervjun handlade om Stallebrottets planer inför sommaren efter regeringens beslut om att lätta på restriktionerna för publika evenemang. 

Stallebrottets styrelse beslutade den 5 juni att trycka på startknappen. Nu pågår febril aktivitet. Avtal ska tecknas. Bänkar ska snickras så att den spektakulära utomhusscenen kan erbjuda ett säkert och trevligt publikområde med plats för fler sittande gäster.

Sommarens program:

16 och 17 juli Johan Boding & Night of Queen

20 juli Jamladies ” She´s got the look” En hyllningsshow till Marie Fredriksson och Roxette

25 juli Hyllning till Taube och den Svenska visan med bl.a. Viruspojkarna

27 juli Pepperland Världens bästa Beatles-tolkare?

30 juli Fröken Elvis

7 aug Smukke Møller, Tribute Gasoline & Kim Larsen

Stallebrottet välkomnar nu en längtande publik till en underbar musiksommar.

Den nyskrivna teaterpjäsen ”Bohuslän Stories” kan p.g.a. pandemin inte genomföras i sommar. Vi ser fram emot premiären sommaren 2022.

Håll utkik på hemsidan  www.stallebrottet.se

Snart släpper vi programmet och biljetter till sommarens arrangemang!

Kontaktpersoner:

Thomas Green, ordförande 0708428655 thomas@btg-arb.com

Lars-Erik Larsson v ordförande 0705673646 ularserik@gmail.com

 

 

Pressrelease den 1 juni  2021

Leader Bohuskust och Gränsbygd har informerat om att Stallebrottet är ett av deras nya utvecklingsprojekt.

Pressinformation 2021-06-01

”-Vi är glada att kunna presentera ytterligare spännande utvecklingsprojekt till Leader Bohuskust och gränsbygd, säger nya ordföranden för Leader Bohuskust och gränsbygd, Åsa Torstensson.

De nya projekten är:  Stallebrottet utveckling, Malmön

Stallbrottet kulturproduktion kommer med projektet att ansluta Stallebrottet till vatten och avlopp samt byggnation av utrymmen för hygien och sanitet för besökande publik och personal. Därmed kan Stallebrottet ta emot en publik upp till 2 000 personer samt bredda möjligheterna mot åretruntverksamhet.”

……….

Vi i Stallebrottet är så tacksamma för vilka möjligheter detta ger oss.

Följ oss här för info om musik-sommaren 2021 och teatern sommaren 2022.

Pressrelease 5 okt 2020

Bidrag från Författarfonden till Stallebrottet!!

FB-inlägg av Sotenäs kommun:

Dramatikerrådet inom Författarfonden i Stockholm har gett dramatikerna Mirja Burlin och Maria Hörnelius, stöd för att för att skriva föreställningen Bohuslän Stories för Stallebrottet, Bohusläns utomhusscen på Malmön.

Föreställningen regisseras av Mirja Burlin.

Stödet finns för att stimulera nyskriven svensk dramatik och de fick det i tuff konkurrens med alla fria grupper och institutionsteatrar i Sverige.

”Det här kommer att ge gehör för Stallebrottet nationellt och höja värdet på verksamheten ytterligare, då det är ett konstnärligt erkännande för Stallebrottet och ett förtroende framåt för den teater som bedrivs i Stallebrottet på Malmön” säger Sotenäs kommuns kultursekreterare Carl Forsberg.

Stödet är på hela 150 000 kronor.

”Det är oerhört glädjande att vår största utomhusscen får stöd från Författarfonden, inte minst eftersom verket tar avstamp i våra lokala historier. Stödet är dessutom ett kvalitetsmärke och lär ge teatern än mer uppmärksamhet och locka till en större publik. Stort grattis!” säger Carl Forsberg.

 

 

 

 

Pressbilder

Kontakt info@stallebrottet.se