En hisnande saga, Bohuslän Stories! 

Bidrag från Författarfonden till Stallebrottet!!

Dramatiker-rådet inom Författarfonden i Stockholm har gett dramatikerna Mirja Burlin och Maria Hörnelius stöd för att för att skriva föreställningen Bohuslän Stories för Stallebrottet, Bohusläns utomhusscen på Malmön. Föreställningen regisseras av Mirja Burlin.

Stödet finns för att stimulera nyskriven svensk dramatik och de fick det i tuff konkurrens med alla fria grupper och institutionsteatrar i Sverige.

”Det här kommer att ge gehör för Stallebrottet nationellt och höja värdet på verksamheten ytterligare, då det är ett konstnärligt erkännande för Stallebrottet och ett förtroende framåt för den teater som bedrivs i Stallebrottet på Malmön. Det är oerhört glädjande att vår största utomhusscen får stöd från Författarfonden, inte minst eftersom verket tar avstamp i våra lokala historier. Stödet är dessutom ett kvalitetsmärke och lär ge teatern än mer uppmärksamhet och locka till en större publik. Stort grattis!” säger Carl Forsberg, Sotenäs kommuns kultursekreterare.

 

Mirja Burlin, manusförfattare, regissör och cast. ”Att skapa i ett fritt rum tillsammans med andra är det som är tjusningen för mig i Stallebrottet.” 

Hanna Holmqvist spelar en Entusiastisk kvinna från Danderyd.

Gustav Bloom spelar en mängd roller, flera olika karaktärer.

Caroline Gustafsson spelar Journalisten Jeanna m.fl.

 

Fabian Kallerdahl, kompositör. Kommer även vara med på scen och spela piano bland annat.

Jesper Blomberg spelar Den okände som är en strandsatt vilsen själ.

 

Henrik Gustafsson spelar Trollet Lum Lum.

Anna Lundström spelar prinsessan Tuvstarr som fångats på ön.

Matilda Andréasson spelar bl.a. trollet Lum Lum’s katt. En mycket underlig filur.

Emil Roos Lindberg genomgår förvandlingen mellan Skolbarn, Pytt och Åldring. Han ikläder sig också Stenhuggarens mössa, samt Herdens kappa.

Camilo Ge Bresky, koreografi: ”Bohuslän Stories blir ett sagolikt äventyr!”

Matilda Söderling, kostym. Inför årets föreställning jobbar hon mycket med färg och fantasi för att locka fram myllret av karaktärer.

Kerstin Olsen, peruk och maskör. Jobbar bl.a. på Göteborgs-operan.

Maria Hörnelius, manusförfattare. Hon startade teatern på Stallebrottet 2015.

BOHUSLÄN STORIES 

Urpremiär sommaren 2022 i Stallebrottet!

Har du sett en ”Malmön-pytt” nån gång? Det sägs att de kom till ön på ett isflak och att de är väldigt folkskygga och småväxta.

Bohuslän Stories handlar om och tar sin början i myterna och sagorna i Bohuslän men också om det levda och pågående livet om främst människorna på Malmön där vår teater ligger.  I sagornas värld mumlar bergen och träden susar sina hemligheter. Där varslar marelden om överdåd och välgång och bottnens klockor varnar för ofärd.

Att utforska hur myterna spelar in i våra liv och vilka stora berättelser som egentligen pågår i vår vardag är grunden för vår underhållande helaftonsföreställning med sång och dans och fantasteri.

Manus: Mirja Burlin och Maria Hörnelius
För regin svarar Mirja Burlin som senaste regisserade Tartuffe på Malmön som blev en stor framgång. Maria Hörnelius startade teatern 2015 med den mycket uppmärksammade föreställningen Stenriket om stenhuggarnas historia.

Musiken i föreställningen komponeras av Fabian Kallerdahl, som är jazzmusiker och kompositör verksam i Sverige och internationellt.

Varmt välkomna till en minnesvärd kväll på Nordens kanske vackraste spelplats!

Manus: Maria Hörnelius och Mirja Burlin

Medverkande: Caroline Gustafsson, Anna Lundström, Jesper Blomberg, Fabian Kallerdahl, Gustav Bloom, Hanna Holmqvist, Henrik Gustafsson,  Matilda Andréasson, Emil Roos Lindberg.   

Malmöns amatörer: Rolf Asphäll, Carina Hansson, Maud Lundgren-Walther, Cornelia Olsson, Anna Rosén, Wilma Roos, Olivia Karlsson, Ulla Sigsfors, Karin Kjelbye, Ruth Westholm.

Regi och Cast: Mirja Burlin

Koreografi: Camilo Ge Bresky 

Musik av och med: Fabian Kallerdahl

Kostym: Matilda Söderling

Mask: Kerstin Olsen

Ljud: Jimmy Dahlqvist

Servering: Servering med fika, mat och alkoholhaltiga drycker finns på spelplatsen. Öppet 1 timme före spelstart samt i pausen. Föreställningens längd: ca 2,5 timmar inkl. paus.

Parkering finns i direkt anslutning till spelplatsen och är gratis.

Biljetter bokas här på hemsidan, ev. restplatser säljs vid entrén ca 1 timme innan föreställningen.

Lämplig från 9 år.

 

Fakta:

Dag: Urpremiär 9 juli.  Föreställningar: 10/7-23/7  (ej 11/7, 16/7, 18/7)
Insläpp: 1 timme före spelstart
Föreställningen startar: lördagar kl.18.00, söndagar kl.16.00, vardagar kl.19.00
Mat & dryck: Finns att köpa på området

Illustratör: Cassandra Hedberg

Missa inte denna hisnande saga – boka din biljett idag!