Erbjudande!! Barn upp till 15 år går gratis. Ta med dina barn och kom, se och upplev ett riktigt roligt kostymdrama!

Fakta:

Dag: Premiär lör 13 juli kl.18.00.  Föreställningar: sön 14/7, tis 16/7, ons 17/7, tor  18/7, sön  21/7, mån 22/7, tis 23/7, ons 24/7, fre 26/7
Insläpp: 1 timme före spelstart
Föreställningen startar: lördagar kl.18.00, söndagar kl.16.00, vardagar kl.19.00
Mat & dryck: Finns att köpa på området

En komedi från år 1668. En klassiker som är ständigt aktuell. Den är den mest spelade, efter Tartuffe, av Molières pjäser.  Nu i ny spännande regi i Stallebrottet. 

”Den Girige” av Molière.

Regi och scenografi: Robin Keller.

Medverkande: Thomas Green, Victor Trägårdh, Hanna Carlsson, Tove Edfeldt,  Marcus Vögeli, Rolf Asphäll, Lithea Gustafsson, Hanna Gustafsson

Robin Keller,  regissör och scenograf

Robin regisserar, gör kostym, scenografi, mask och musik till ”Den Girige” 

Robin har regisserat på Uppsala stadsteater och arbetat konstant som skådespelare sedan han gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1999. Förra sommaren stod han på scenen i Stallebrottet som Charlie, huvudrollen  i den härliga komedin ”Kom igen Charlie!”

”Nu i år ser jag fram emot att få arbeta med denna fantastiska ensemble med solen i ansiktet och vinden i håret.”

Thomas Green spelar Den Girige

 

 

 

Marcus Vögeli spelar Cléante

Cléante är Harpagons son. Cléante är hopplöst kär i Mariane, som i sin tur är bortlovad åt pappa Harpagon. En sits vi alla varit i…

 Marcus spelade huvudrollen i ”Den stora skrivboken” på Dramaten 2023 och har på film och TV bland annat synts i Kalifat och Bäckström. Marcus sägs ha en farligt bra muntrumpet.

”Det finns ingen vackrare miljö i hela Sverige än Bohuslän med sina rundhällar och Bohusgraniten. Det längtar jag till! Och det ska bli oerhört roligt att jobba med ett så bra gäng.”

 

 

Tove Edfeldt spelar Élise

Élise är dotter till Harpagon, hon är kär i Valère.

Tove tog examen från Teaterhögskolan 2008 har sedan dess frilansat inom musikal, teater och film/tv.

”Jag ser mest fram emot att få spela teater tillsammans med alla roliga människor som är med i sommar. Ska också bli härligt att att bo Malmön, för jag har hört så mycket gott om den.”

Victor Trägårdh spelar Valère

Victor stod på Stallebrottets scen redan 2015 och har vart med på scenen de flesta somrar sen dess.

Man har kunnat se Victor Trägårdh i både ”Bäckström” och ”Nattryttarna” TV4 ”Försvunna människor” SVT och i ”Detektiven från Beldeweyne”. Victor har regisserat ”Spöket från Canterville” och är en väl anlitad röstskådespelare.

”Att återigen få spela komedi på vackra Stallebrottets scen igen! Mötet med publiken och arbetet med fantastiska skådespelare. Morgondoppen med barnen vid Pärlane och kvällsdoppen ute på Draget finns det inget i hela sommarsverige som slår. ”

 

 

Hanna Carlsson spelar Mariane

Mariane, som är bortlovad till Harpagon men kär i hans son Cléante… ajajaj..  Mariane beskrivs av männen i pjäsen på följande vis: ”Alla hennes rörelser strålar av grace.” ”En behagfull mildhet, hon fullkomligt lyser av godhet, blygsamhet..” Etc etc. Utgår därför från att hon är en pangsnygg, toppentjej, så ja.. Stora skor att fylla..

Hanna medverkade under våren 23 i ”Att skiljas” på Helsingborgs Stadsteater. Föreställningen sändes senare på SVT och på SVT Play.

”Jag älskar Bästkusten (jajamen bästkusten it is!). Så ser mycket fram emot att få spendera sommaren på klipporna och att kunna glida ner och ta ett morgondopp bland maneterna. Sen ska det ju bli fantastiskt roligt att få arbeta på just Stallebrottet och med en sådan fantastisk ensemble – 10/10!”

Varmt välkomna till en minnesvärd kväll på Nordens kanske vackraste spelplats!

Servering: Servering med fika, mat och alkoholhaltiga drycker finns på spelplatsen. Öppet 1 timme före spelstart samt i pausen. Föreställningens längd: ca 2,5 timmar inkl. paus.

Parkering finns i direkt anslutning till spelplatsen och är gratis.

Biljetter bokas här på hemsidan, ev. restplatser säljs vid entrén ca 1 timme innan föreställningen.

 

Missa inte detta kostymdrama och dagsaktuella komedi – boka din biljett idag!