1 februari 1918 debuterade Evert Taube på Smögen. Evert Taube är en av våra mest kända nationalskalder och hans koppling till Bohuslän, Sotenäs och Smögen är självklar. Det var på Smögen han gjorde sitt första offentliga framträdande 1918 och platsen har gjort lika stort intryck i Everts diktande som Evert gjort avtryck på platsen.

 

Taube i Stallebrottet 11/8 2018:

  • Jenny Almsenius Trio tolkar Taube med sång, munspel, gitarr Jenny Almsenius, piano John van Leer och på kontrabas, banjo m.m. Johan Bengtsson.
  • Kjell Aronsson sjunger Taube på sitt uttrycksfulla sätt.
  • Allsång under ledning av och med flera av Malmöns lokala förmågor som: Kent Badenfors, Sture Jeppson, Lars-Erik Malm och Gösta Sigsfors.
Kjell Aronsson

Kjell Aronsson

Jenny Almsenius Trio

Jenny Almsenius Trio

Sångerskan och munspelerskan Jenny Almsenius har turnerat flitigt i Sverige och Norge de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar. Jennys musik är en slags blandning av pop, visa och blues på svenska – alltid med den varma rösten och texterna i centrum. Hon har tolkat Taubes sånger i många olika sammanhang. Jennys farmor föddes i Fisketången, Gravarene och Jenny brukar tillägna ”Kärleken och vinden” till sin farmor.

Fakta:

Dag: Lördag 11/8-2018
Insläpp: 18.00
Konserten startar: 19.00  Mat och Dryck: Finns att köpa på området

Allsång med Taubes underbara sånger

En kväll med Taube – boka din biljett idag!